DEV
Verrassingsconcert NNO bij het UMCG

Verrassingsconcert NNO bij het UMCG

Een delegatie van het Noord Nederlands Orkest gaf woensdag 26 mei een verrassingsconcert in de hal van het UMCG om medewerkers en patiënten een hart onder de riem te steken.

Foto: Mariska de Groot Fotografie

Het Van Hemel ensemble bracht een half uur lang werken van Brahms, Bach, Oscar van Hemel en Torelli. Het verrassingsconcert werd mogelijk gemaakt door Vrijwilligers & Vrienden UMCG. Uiteraard werden hierbij alle coronamaatregelen in acht genomen. De musici werden vooraf getest met een sneltest en waren allen negatief.

Van Hemel ensemble
Het Van Hemel ensemble bestaat uit Manuel Davila Ares (trompet NNO), Muriël van Hemel (viool NNO), Anna Britála (viool NNO), Celia Hernández Doval (altviool NNO) en Maaike Peters (cello). Vanaf het balkon speelden zij voor de aanwezige patiënten, medewerkers en bezoekers. Na een indrukwekkende trompetsolo in werk van Brahms van Manuel Davila Ares stond Air van Bach op het programma en uit het 4e strijkkwartet van Oscar van Hemel, het 1e deel. Ter afsluiting stond er Sonate in D voor trompet en strijkers Guiseppe Torelli op de lessenaars van de musici.

Actueel