DEV
Winnaars Prinses Christina Concours bekend

Winnaars Prinses Christina Concours bekend

Het Noord Nederlands Orkest feliciteert Adinda van Delft (viool, 12 jaar, Berkel en Rodenrijs), Thomas Prchal (cello, 16 jaar, Utrecht), Steije Maurer (marimba, 16 jaar Nieuwegein) en Jappe Dendievel (fagot, 16 jaar, Oostkamp, België). Zij hebben een eerste prijs gewonnen bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours 2021. Dat maakte Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, lid van het Comité van Aanbeveling, bekend. In 2020 soleerden Adinda van Delft en Thomas Prchal in het NNO Hanzevast Nieuwjaarsconcert.

Foto: B-Visuals Fotografie, Thomas Prchal tijdens het Hanzevast Nieuwjaarsconcert

Jaarlijks telt het klassieke concours ongeveer 500 deelnemers. Dankzij het Prinses Christina Concours kunnen zij podiumervaring opdoen. De laureaten spelen op concertpodia in binnen- en buitenland, op festivals én ook op ons eigen podium: de Classic Express. Al meer dan 100.000 kinderen hebben in de Classic Express kennis gemaakt met klassieke muziek. Het is belangrijk dat ook de jongste kinderen kennismaken met muziek. Zo voeden we de wortels van het Nederlandse muziekleven.

Actueel