DEV
Concert Groningens Ontzet ook thuis

Concert Groningens Ontzet ook thuis

Aanstaande vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus geeft het Noord Nederlands Orkest (NNO) het Zomerconcert ter gelegenheid van het Groningens Ontzet bij SPOT/De Oosterpoort Groningen. Onder leiding van de Portugese dirigent Nuno Coelho speelt het orkest bekende klassieke meesterstukken van Tomasi, Vaughan Williams en Brahms. Het concert op vrijdag wordt live uitgezonden, zodat ook thuisblijvers het concert kunnen bijwonen.

Violiste Rosanne Philippens
Solist is de violiste Rosanne Philippens, geprezen om ‘haar wonderwereld aan kleur’ (Volkskrant). Philippens soleerde eerder met het NNO, en met orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, Rotterdams Filharmonisch Orkest, Barcelona Symphony Orchestra, Jerusalem Symphony Orchestra en Filharmonisch Orkest Freiburg. Op haar Stradivarius uit 1727 zal Philippens soleren in The lark Ascending van Vaughan Williams.

Uitzending door Dagblad van het Noorden, Podium TV en OOG Radio & Televisie
Het concert wordt om 20.15 uur live uitgezonden op de website van Dagblad van het Noorden, Podium TV en OOG Radio & Televisie.

Actueel